top of page
file 800x533_001465_edited.jpg

BIO

Zeneszerzés szakon végzett a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd két diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, karvezetés, ezt követően pedig karmester szakon, Gál Tamás és Ligeti András növendékeként. 2002–2004-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára volt.

2006-tól zenekari zongoristaként, 2008-tól 2016-ig karmesterként és korrepetítorként volt közreműködője a Budapesti Operettszínház előadásainak.

Olyan nagy sikerű produkciók dirigense, mint a Miss Saigon, a Rebecca, a Mozart!, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, A Csárdáskirálynő, a Csókos asszony, a Rómeó és Júlia, a Madame Pompadour, Marie Antoinette, Virágot Algernonnak, az Abigél. Zenei vezetője a Bohém Castingnak, a Veled, Uram!-nak, A kaukázusi krétakörnek, a Váltságdíj és a Nárcisz és Echo c. kisoperáknak, az Egy anya története c. operának (ősbemutató: Miskolci Operafesztivál), a Mosoly országának, a Szép nyári nap-nak, a Ghostnak, a Fame-nek és az Elfújta a szél-nek - ezzel az előadással debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Nevéhez fűződik az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny szakmai felügyelete. Az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterversenyen dobogós lett, s az MTVA különdíját is megkapta.

Külföldön a Lett Szimfonikus Zenekart, Magyarországon pedig olyan nagy zenekarok élén állt, mint a Concerto Budapest, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kodály Filharmonikusok.

2016-tól a Stage Entertainment GMBH karmestere, dolgozott a berlini Theater des Westens Színházban, a stuttgarti Apollo Színházban, a kölni Musical Dome-ban és a müncheni Deutsches Theaterben. 2018-tól a stuttgarti Palladium Színház zeneigazgatóhelyettese. 2020-tól visszatér Magyarországra és szabadúszóként dolgozik tovább. A pandémia következményeként írni kezd, első könyve a Kalligram kiadónál jelenik meg 2021. október 20-án Marionett Fenomenál címmel. A Miskolci Egyetem bölcsész-magyar kreatív írói képzését 2023-ban, a Károli Gáspár Református Egyetem Művészeti Igazgatás és művészetmenedzsment szakát 2024-ben végezte el. Első filmes munkája Dargay Attila és Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámai költeményéből készült egész estés animációs film lesz, 2025 tavaszán kerül majd a mozikba.

 

bottom of page