top of page

SZÍNHÁZI MUNKÁK

A3_kukorica_poster_zsolt-1-1.jpg
sakk01-768x450.jpg

BALASSA KRISZTIÁN: #KUKORICAJANCSI

2022. június 3. - Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd

Képzeld el, hogy két világ van! Az egyikben magányos lúzer vagy, nem találod a helyed, és nem tudod a kérdésekre a helyes választ. A másikban te vagy a hős, aki könnyedén vesz minden akadályt, legyőzi a gonoszt, és elnyeri méltó jutalmát. Csak egy gombnyomás, és minden álmod valóra válik, végeláthatatlan kalandok sora vár rád – de vajon megéri cserébe kilépni a valóságból? Megéri ezért magad mögött hagyni az egyetlen embert, aki kedves volt hozzád? És hogy mi köze ennek az egésznek a János vitézhez? Kapcsold ki kicsit a telefonod, és megtudod, ha megnézed az előadást!
Készen állsz a játékra? Tiéd a pálya!

BENNY ANDERSSON - BJÖRN ULVAEUS: SAKK

2022 Június 24-25. Újszegedi Szabadtéri Színpad - Szeged

Sakk (CHESS) musical a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szuper-nagyhatalom harca irányít. Benny Andersson Tim Rice és  Björn Ulvaeus a világ musicalirodalmának zeneileg egyik legigényesebb darabját alkotta meg. A becsületes sportember, a karrierista zseni, az frusztrált, ügyes de érző szívű taktikus, a hatalom hálójában kiszolgáltatottan vergõdõ szerelmes és a nagy politikai manipulátorok izgalmas harcát karakteresen mutatják a jelenetek, a nagyszerűen hangszerelt, szép, olykor drámai melódiák.

IMG_0581.jpeg
psz169mozart-1.jpg

HUSZKA JENŐ: LILI BÁRÓNŐ

Bemutató: 2021 december 17. - Veszprémi Petőfi Színház

A jól ismert kedves történet, amely a szélsőségekre épül. Az igazi nemesi származású gróf Illésházy elszegényedik és vagyonára a rangját pénzért vásárló Malomszegi báró ácsingózik. A szerelem mindent legyőz és a már biztosnak látszó jövőt az ellenkezőjére fordítja. Végül – ahogy az lenni szokott – a párok egymásra találnak és szerelmük beteljesül.

SYLVESTER LÉVAY: MOZART!

Bemutató: 2022 Április 1. - Veszprémi Petőfi Színház

Hogyan lehet a kiszolgáltatott helyzetből felállni, hogyan őrizhetjük meg önmagunkat, nem adva fel elveinket, ha kell, a világgal is szembe szállva a művészetért? A mű kiemelkedő értéke számunkra az, hogy a szerző magyar, Sylvester Lévay, és az ő Magyarországra adott külön engedélyével kerül bemutatásra ebben a formában.

215436091_250881783550824_4417198563978443421_n.jpg
217680905_254044736567862_2313680479720768020_n.jpg

A KOPPÁNYI AGA TESTAMENTUMA - DALJÁTÉK

2021. Június 18. - Szentendre, Skanzen

Kamaszkorunk maradandó olvasmányait, többek között Molnár Ferenc, Gárdonyi, és Jókai felejthetetlen regéi biztosították. Őket követte Fekete István regényhősének, Babocsai Lászlónak kalandjai. A regény maga lebilincselő és fordulatos. Olvasva szinte letehetetlen. De felmerül bennünk a kérdés, hogy miként lehet ezt az izgalmat a színpadra vinni, aminek köszönhetően a néző a széke szélén ülve drukkolná-dúdolná végig az előadást.

JIM STEINMAN: VÁMPÍROK BÁLJA

2021. Július 15-20. - Pesti Magyar Színház

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

Titanic - the musical (Hungary)

MAURY YESTON: TITANIC

2019. December 13. Veszprémi Petőfi Színház

Érzelmekben és gyönyörű dalokban gazdag esték várnak a Veszprémi Petőfi Színház közönségére. A Titanic történetének számos feldolgozása létezik, több kultikus film is született már. Az ötszörös Tony-díjas musicalben szerethető, történelmileg is hiteles karakterek sorsa bontakozik ki a színpadon. A Titanic, az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb vágyait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint 100 év a hajó útja óta, mégis felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal is.

A Broadway-en bemutatta: a Dodger Endemol Theatricals, Richard S. Pechter és a John F. Kennedy Center for the Performing Arts

Magyarországi ősbemutató: 2019. Szegedi Szabadtéri Játékok

VÁRKONYI MÁTYÁS - MIKLÓS TIBOR SZTÁRCSINÁLÓK

2020. Február 1. - Újpesti Rendezvénytér

A történet az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit. 

Néró felbukkanása, tündöklése, majd bukása minden korban tanulsággal szolgál. A Sztárcsinálók című rock opera a PS Produkció bemutatásában, az Újpesti Rendezvénytér színpadán, Szente Vajk rendezésében minden generáció számára különleges zenés színházi élmény és kikapcsolódás. 

bottom of page